• پشتیبانی سایت
  • 2020-01-02
  • سایر

فروش جوجه بوقلمون یک روزه

شناخت بیماری های بوقلمون تا چه حد برای شما جدی است ؟؟ (بخش دوم)

در این پست قصد معرفی بخش دوم از بیماری های حساس و خطرناک بوقلمون ها در فصل سرما را داریم.

برای شناسایی هر چه بهتر ، عوامل بیرونی و درونی بیماری ها با ما در بخش دوم همراه باشید .

نام بیماری: آریزونوز (عفونت پاراکولون)

سبب شناسی: باکتری آریزوناهیناشاوی
نشانیها: پژمردگی، اسهال، چسبیدن اسهال به مخرج، عدم تعادل، لرزش، پیچش گردن و مرگ و میر زیاد مشاهده میگردد. عموماً در سنین زیر ۳ هفتگی دیده میشود . کبد زردرنگ، لکه لکه و بزرگ میشود . ناحیه دوازدهه روده پرخون میگردد. در اغلب موارد به کار بردن فورازولیدون در جیره برای چند هفته اول زندگی مفید است .

نام بیماری: آسپرژیلوز

سبب شناسی: آسپرژیلوس فو میگاتوس(قارچ)
نشانیها: آلودگی محیط جوجه کشی باعث ابتلاءجوجه های جوان به این بیماری میگردد. تنگی نفس٬ تنفس با دهان باز (دهنک زدن)٬ سیانوز و تنفس سریع از علائم اولیه این بیماری است. اکثر پرندگان مبتلا بعد از اینکه پاهایشان گرفته میشود میمیرند. نشانه های اختلال سیستم عصبی مرکزی شامل عدم تعادل٬ افتادن و فلجی مشاهده میگردد. معمولاً ندولهای زرد رنگی در ریه ها و کیسه های هوایی و نای دیده میشود. آسیت نیز بسیار مشاهده میشود.
درمان: درمان اقتصادی نمی باشد و بهترین روش پیشگیری است٬لذا باید جوجه از گله های مادر و جوجه کشیهای فاقد آلودگی تهیه شود. هنگام شستشو سالن از سولفات مس جهت ضد عفونی کردن سالن استفاده میگردد، زیر آبخوریها یا دانخوریها خیس نباشند. از نیستاتین در درمان این بیماری استفاده میشود.

نام بیماری: کوکسیدیوز

سبب شناسی: انواع آیمریا
نشانیها: اسهال٬کم اشتهایی ٬کم خونی ٬بیحالی ٬خواب آلودگی و گاهی نیز خون در مدفوع دیده میشود . خونریزی در روده مخصوصا ًدر ناحیه رکتوم مشاهده میشود. این بیماری انگلی در زمان پیشرفت مشاهده میگردد .
درمان: بهترین راه استفاده از کوکسیدیو استات در جیره غذایی جوجه بوقلمون که باید از هفته سوم در جیره استفاده گردد. لازم به ذکر است در طول دوره پرورش بهتر است از چند نوع کوکسیدیواستات استفاده شود. از آمپرولیوم،سوفاکینوکسالین در درمان کوکوکسیدیوز استفاده میشود. افزودن ویتامینهای A و K در دان نیز در کاهش مرگ و میر موثر است.

نام بیماری: ریکتز

سبب شناسی: کمبود دیتامین D3 و فسفر
نشانیها: لنگش پرنده مبتلا،استخوان نرمی، چمباتمه زدن جوجه بیمار مشاهده میگردد.
درمان: در آغاز باید جیره اصلاح شود و تعادل بین کلسیم و فسفر برقرار گردد و میزان ویتامین D3 جیره کنترل شود. در صورت ابتلا میتوان بعد از انجام موارد مذکور، به مدت دو هفته به جیره گله حدود سه برابر مقدار عادی ویتامین D3 اضافه گردد.

حتما بخوانید: تمام بیماری های بوقلمون را در زمستان بشناسیم ؟ (بخش اول)

نام بیماری : پروزیس

سبب شناسی: کمبود منگنز و گاهی کمبود بیوتین
نشانیها: مفصل خرگوش پای مبتلا پهن و کمی بزرگ میشود. در مراحل پیشرفته معمولاً پا در قسمت پایین مفصل خرگوشی از وضعیت عادی خود کاملاًبه طور جانبی منحرف میشود. در کالبد گشایی معمولاً مشخص میشود که وترآشیل در مفصل خرگوشی از محل خود خارج شده است.
درمان: افزودن مکملهای حاوی منگنز، کولین و ویتامینهای B به جیره میتواند باعث جلوگیری از شیوع بیماری گردد .

نام بیماری: کانی بالیسم

سبب شناسی: عوامل متعدد میتوانند در بروز این بیماری دخیل باشند. کاهش پروتئین جیره، بالا بودن حرارت سالن، تراکم زیاد، شدت زیاد نور، در برابر این بیماری موثر هستند در واقع این بیماری یک بیماری مدیریتی است.
نشانیها: جوجه ها با نوک زدن به یکدیگر، ایجاد زخم و جراحت می نمایند و این مسئله گاهاً موجب مرگ و میر جوجه آسیب دیده میشود.
درمان: تنظیم صحیح جیره، کاهش شدت نور و نوک چینی میتوانند در درمان این بیماری موثر باشند. لازم به ذکر است جوجه های مجروح را باید از گله جدا نمود و توسط اسپری حاوی آنتی بیوتیک محل زخم را ضد عفونی نمود.

نام بیماری: تاول سینه

سبب شناسی: وجود بستر نا مناسب و رطوبت زیاد بستر، زمین گیر شدن پرنده در اثر بیماریهای مختلف
نشانیها: در آغاز محل زخم بصورت آبسه ظاهر میشود و در نهایت به منطقه ای از بافت دلمه ای مبدل میشود و باعث افت کیفیت لاشه میشود .
درمان: وجود بستر مناسب در سالن پرورش و جداکردن پرنده هایی که بعللی بیش از حد روی سینه می نشینند .

نام بیماری: آسیت

سبب شناسی: تهویه نامناسب، دمای پائین، نمک زیاد در جیره، بعضی از بیماریها و مسمومیتها در ایجاد آسیت موثرند.
نشانیها: تجمع مایع آسیتی کاهش رنگ در محوطه سینه ای شکمی و بزرگ شدن قلب راست از علائم آسیت است.
درمان : جهت پیشگیری باید تهویه سالن را مناسب کرد و به دمای سالن و میزان نمک در جیره توجه نمود.

1/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + یازده =